TIPS & TRUCS

WRAT OF TEEK?


Er is bij eigenaren wel eens verwarring tussen wratten en teken. Voor het dier is het heel onplezierig als de eigenaar een wratje van zijn vel probeert te trekken in de veronderstelling dat het een teek is!
Om dit te voorkomen staat hieronder duidelijk beschreven hoe onderscheid kan worden gemaakt tussen een wrat of een teek.

De verschillen:
Bij een wrat is de verbinding naar de huid van het dier meestal breed. Het oppervlak van een wrat gaat over in de huid. Het oppervlak is zelden geheel glad. De kleur is vergelijkbaar met die van de huid, maar kan varieren van lichtbruin naar grijs.

De teek is plotseling aanwezig en heeft een glad oppervlak. De teek is duidelijk, maar met een heel smal stukje aan het dier verbonden (de mondstukken). De poten van de teek zijn ook zichtbaar dichtbij de huid van het dier.
Als je er op blaast dan bewegen ze als de teek levend is. De teek is in het begin heel klein en wordt later door het opzuigen van bloed groter. Dit geldt overigens alleen voor de volwassen vrouwtjes teken en niet voor de mannetjes.