TIPS & TRUCS

VLOOIEN, BAH!


Heeft u echt alle eieren gevonden?

Pasen is allang weer voorbij, en misschien heeft u wel enthousiast naar eieren gezocht. Maar wist u dat er misschien nog wel meer eitjes bij u thuis verstopt liggen? Eieren waarvan u helemaal niet zo vrolijk wordt: vlooieneitjes!!
Katten en honden hebben soms vlooien, vaak opgelopen op plaatsen waar vlooieneitjes liggen of doordat vlooieneitjes mee naar binnen worden gelopen. Vlooien zijn vervelend: ze geven jeuk en irritatie, kunnen allergie opwekken maar ook ziekten en parasieten overbrengen, zoals de lintworm.
als de vlooien bloed hebben gedronken bij uw huisdier leggen ze eitjes, die vervolgens op de grond vallen. Daar kunnen ze bij goede omstandigheden snel uitkomen tot larven. De larven van de vlo houden niet van licht en kruipen weg op donkere plekjes. Uiteindelijk maken ze een cocon waarin ze zich verpoppen tot een volwassen vlo.

Zo’n cocon met een vlo erin kan soms wel een jaar liggen wachten tot het juiste moment om tevoorschijn te komen!!!

In uw tapijt, tussen de kieren van uw houten vloer of tussen de plinten, overal kunnen dus eitjes, larven en volwassen vlooien in een cocon liggen. Als u alleen uw huisdier tegen vlooien behandelt op het moment dat het dier krabt of als u vlooien ziet rondspringen, dan dweilt u met de kraan open.  Eitjes, larven en cocons blijven dan liggen, zullen weer uitkomen en uw huisdier bijten, waarna er weer nieuwe eitjes gelegd kunnen worden. Ook stofzuigen is niet voldoende.
Zorg dan ook dat uw huisdier het hele jaar beschermd is tegen deze lastige jeukdiertjes, want hoewel de vlo ’s zomers in grotere aantallen voorkomt, zijn onze verwarmde huizen ook ’s winters een prima klimaat voor de vlo.

Wij hebben een uitgebreid assortiment om vlooien, zowel op het dier als in de omgeving, te bestrijden.