Historie (1/2)


Onze winkel is vanaf 1 mei 2019 gevestigd aan de Zwart Janstraat nrs. 79 – 81, ook wel genoemd de Noorderboulevard, in Rotterdam-Noord. Een winkel vol met voeders, accessoires en snacks om uw huisdieren te plezieren.

Vanaf 8 maart 1971, dus zo’n 48 jaar lang, was onze winkel aan de 3e Pijnackerstraat nrs 3-9, slechts een kleine honderd meter vanaf de nieuwe locatie,maar door renovatieplannen was verhuizing noodzakelijk. De hondenkapsalon D. van den Hoven en dierenarts Dr. Woof! hebben hun praktijk nog wel in de 3e Pijnackerstraat en met deze collega’s werken wij ook nog nauw samen.
Samen vormen wij een goede combinatie voor de voeding, verzorging en het gezond houden van huisdieren.

Op 13 oktober 1908 startte overgrootvader J. van den Hoven in de Dirk Smitsstraat in Rotterdam-Crooswijk een herenkappersbedrijf met de verkoop van allerlei artikelen, zoals parfumerie- en toiletartikelen, waspoeder en reinigingsmiddelen, maar ook honden werden door hem verkocht.

In 1942 komt zoon Jacq. van den Hoven in het bedrijf, en, samen met zijn echtgenote Suus, breiden zij het assortiment uit met byouterieen, speelgoed en huishoudelijke artikelen, terwijl meer de nadruk wordt gelegd op de verkoop van honden.


In 1965 opent dochter Ria van den Hoven een hondenkapsalon en, nadat in 1969 Ria's echtgenoot Kees Huigen het team komt versterken, wordt de nadruk nu gelegd op de verkoop van kleine huisdieren en -voeders.
De ruimte wordt te klein en het bedrijf verhuist in 1971 naar de huidige locatie aan de 3e Pijnackerstraat in Rotterdam Noord, waar uitsluitend dieren en dierenbenodigdheden en -voeders worden verkocht, en waar ook de hondentrimsalon een ruimte heeft.

De winkel wordt in de loop der jaren flink uitgebreid en na een grondige verbouwing is er een representatieve winkel ontstaan. Ria's dochter Susan Huigen komt het team versterken en de hondenkapsalon wordt overgedragen aan nichtje Elly van den Hoven.

Volgende pagina