Knaagdieren


Het konijn
Al meer dan 2000 jaar worden konijnen als huisdier gehouden, en nog steeds zijn ze niet weg te denken. Konijnen zijn leuke gezellige dieren, die zich snel en gemakkelijk aanpassen en hun verzorger leren kennen.
Meer informatie...

De cavia
De cavia is een dagdier, zeer geschikt als huisdier ook voor kleinere kinderen. Hij heeft een zeer handzaam formaat en krabt of bijt zelden; hij zal ten hoogste tegenstribbelen als hij opgepakt wordt.
Meer informatie...

De dwerghamster
Dwerghamsters kennen we nog niet zolang als huisdier. Het is pas sinds ongeveer 1970 dat ze in Nederland gehouden worden, maar sinds deze tijd zijn ze mateloos populair geworden. Vooral de Russische dwerghamster, en dat is vooral te danken aan hun aardige karakter en klein formaat. Meer informatie...

De goudhamster
De Goudhamster oftewel Syrische hamster komt oorspronkelijk uit de halfwoestijnen van het Midden Oosten. Werden rond 1930 de eerste goudhamsters in Engeland als huisdier gehouden, al snel werden ze ook in de rest van Europa populair.
Meer informatie...

Ratten
Tamme ratten zijn al generaties lang in gevangenschap verzorgd en gefokt, met als resultaat de vriendelijke zachtaardige tamme rat van nu, met een vacht in een enorm aantal kleurvariaties.
Meer informatie...